Nergens zonder weg in Lanaken

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

LANAKEN. Proesmans is hier al lang en mooier wordt een etalage niet. Het is een snoepwinkel voor jongensdromen. Hier zijn bekers, medailles, linten, schalen, beeldjes, vlagjes en bordjes uitgestald. Niet alleen voor voetballers trouwens. Speerwerpers, jeugdprinsen carnaval, ballerina’s, boogschutters: altijd prijs. En wat voor een. ‘Geen online dus veel beterkoop’, prijst Proesmans zijn waren aan en de passant krijgt zelfs een prijsvergelijking. ‘Hier 3,80 € al inbegrepen’, lees je. ‘Prijs online 5,50 € + center + gravuur + port 12,15 €.’

De bekers doen dromen. Ooit, één keer maar, een trofee in de lucht steken. Aan de rand van het zondagochtendveldje, de adrenaline van de opgestoken handen, de ogen dicht, het applaus van zeven man dat telt voor een stadion vol 50.000 gekken. Wie wil dat niet eens een keer meemaken?
Het kan. Desnoods laat je bij Proesmans je eigen bekertje maken. Hij graveert er ‘Beste Wandelaar van 2020’ in. Je moet er alleen voor naar Lanaken. Want Proesmans is consequent. Een website heeft hij niet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie