Advertentie
Advertentie

Nergens zonder weg in Landskouter

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

LANDSKOUTER. Eens president in Amerika, altijd president, dat zag je zaterdag. George W. Bush sprak in Shanksville, Pennsylvania, en werd daar aangekondigd als ‘President George W. Bush.’ Zijn termijn liep nochtans in 2009 af. Bush moest er wel iets bij nemen. Naar Amerikaanse gewoonte stond op de pupiter een logo en daarop las je: ‘Vice President of the United States.’ Was en sprak ook in Shanksville: Kamala Harris. Pikorde duidelijk.

In New York stonden in de schaduw van Joe Biden Barack Obama en Bill Clinton, afwezig was Donald Trump. Dat was geen verrassing, maar het is altijd opvallend. Trump hoort er niet bij.

Landskouter, bijna een jaar na zijn niet-herverkiezing, bijna een jaar voor de helft van Bidens regeerperiode. Naast een container voor kleren en de spoorweglijn Geraardsbergen-Zottegem-Gent is Donald Trump niet vergeten. Het is een stoffig plaatsje (goed voor een stoffig plaatje), een paard graast lekker en het betonbaantje links heet Uilhoek. Maar vergeet Shanksville en New York. Donald Trump? Big in Landskouter.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie