Nergens zonder weg in Linden

Nergens zonder weg in Linden.

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

LINDEN. Verval doet pijn. Gisteren passeerden foto’s van een jarige actrice. Nee toch, was zij die bloem uit de jaren 80? Jazeker. Wel mooi hoe ze de jaren draagt, geen gedoe, vergeet de strakke spanning op het gezicht. Wie 66 wordt, moet geen 23 willen lijken. Daar zat de pijn niet. De pijn zat in de snelheid van de tijd. Aan de ouder geworden actrice meet je je eigen tijd af. Eergisteren was je nog de jongste, nu ben je de oudste. Straks vergeten.

Op een dag rolde deze auto gloednieuw en fris van een band. Vermoedelijk in Japan, want ergens lees je Honda. Al lees je zoveel op die achterruit en is dat allemaal wel waar? Maar Japan, land van vooruitgang, en dan eindig je op een dag in een achtertuin in Linden. Met je achterruit vol zever en naast een dik volgevreten varken. Dat is alweer veel verval.

Linden heeft veel en Linden heeft weinig. Geld, klasse, noem maar op. Maar het huis is gekraakt, de auto begaf het en het varken snuffelt in modder. Hier zal alles eindigen. Een sticker zegt: God hates you.

Lees verder

Advertentie
Advertentie