Nergens zonder weg in Lommel

Nergens zonder weg in Lommel. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

LOMMEL. Geen dorp in dit land waar niet aan de weg wordt gewerkt en dat is maar goed, waar zou deze rubriek komen zonder goede wegen? In steden, met treinstations, dat zeker. Maar een land is meer dan dat. De weg op dus. Naar Lommel, met prachtige gehuchten als Lutlommel, Barrier, Kolonie, Kattenbos, Kerkhoven en Werkplaatsen. Ze hebben er zelfs een Sahara.

Het leven draait om details en correcte informatie, dat moet niemand de Lommelaars vertellen. Dus als er wegenwerken zijn over 2.200 meter, dan is dat niet over 2 kilometer. Zoals 1.400 meter niet hetzelfde is als 1.425 meter. Juist is juist en met het vorderen van de wegenwerken (deze foto is enkele weken oud) moet dat aangepast worden. Het was ook al eens 1.700 meter. Vast en zeker geen 1.702, anders was dat wel aangegeven.

Iemand is verantwoordelijk voor de signalisatie. Meter erbij, dagelijks overleg, wegwerkzaamhedenvorderingen in het oog houden, voor alle zekerheid even nameten, de baas geeft een go, telefoontje naar de bordenfirma: ‘Morgen 1.425!’

Lommel geïnformeerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie