Nergens zonder weg in Lubbeek

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

LUBBEEK. Zijn dit de laatste wandeldagen van het jaar en zullen we dat volgend jaar dus niet meer doen? Als dat vaccin er komt, ruilen we de trage wegen immers weer voor snelwegen en zullen we niet meer opkijken van zo'n landschap dichtbij. Ook in de lucht wordt het dan ongetwijfeld drukker. We willen weer naar de warme landen.

Maar tot dan kijken we rond en zien we hoe de groei van de boom de weg volgde. Er past net een camionette onder, in de flauwe bocht naar rechts, waar niemand je kan verrassen. Daar dient de spiegel voor. Wel dit: op zondag, 15.48 uur, rijdt hier niemand. Geen fiets, geen step, geen auto, geen tractor, geen paard.

Er is alleen die boom. Op de naam gokken we niet, onlangs bleek een berk toch een grauwe abeel te zijn. De schors stond vol ogen en daaraan hadden we het moeten zien. Alsnog excuses, grauwe abeel, we zullen het nooit vergeten. En bidden voor een herkenningsapp voor bomen. Een Shazam voor de stam. Bestaat die al, dan weten we dat graag. Bestaat die nog niet, ook. Kwestie van dat patent te regelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie