Advertentie

Nergens zonder weg in Lummen

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

LUMMEN. Soms verdwaalt een foto in de spelonken van de smartphone en pas maanden later, scrollend, rijdt die vrachtwagen weer over je scherm. Het was 16 mei, lente nog, en ’s morgens om 11.04 u passeerde hij op de E314 door Wilsele. Diezelfde dag, het was inmiddels 14.58 u., verscheen hij opnieuw in het vizier. Dit keer in de andere richting, in Lummen al. De vermoedelijke terugweg. 16 mei was een zondag. Wat deden we eigenlijk zelf die dag op de E314? In de agenda van die dag staat er niets geschreven.

De terrassen waren nog maar net open en de camion bracht de boodschap van hoop: ’t Komt Goed! Uitroepteken en hoofdletters als accent van de verwachting. Vier maanden later is voorzichtigheid nog wel altijd de boodschap, maar wie zondag in Leuven op de Wijnpers of het Ladeuzeplein stond, durfde toch enigszins te herademen. Hoe schrijf je social distance in de verleden tijd?

Of de boodschap vandaag nog op de vrachtwagen staat, weten we niet. Hoe zijn lading, in vier talen levend, erover denkt evenmin. Hoe brachten zij het er vanaf?

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie