Advertentie
Advertentie

Nergens zonder weg in Maldegem

Nergens zonder weg in Maldgem. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

MALDEGEM. Op 9 juli stuurde ze een appje. Een schermafdruk van een notitie en één woord: Verlanglijstje. Wel met een ‘x’ erbij en naast een ring, een hoodie (zwart), oorbellen, een abonnement op een kunstmagazine en ‘gekleurd krijt, penselen, waterverf’ stond een ‘Italiaans koffiezetdingetje.’ Bijna een maand te vroeg. Niet alles in haar leven is last minute.

Vandaag wordt ze 21, de Bialetti Moka Express Percolator (dat ‘Italiaans koffiezetdingetje’) dus gekocht en hier wordt geen verrassing verklapt. Ze leest De Tijd nog altijd niet en ze kreeg het gisteravond al. In een flashback naar 1988 toch bedacht of wij toen wisten wat een Bialetti was. De wereld was kleiner en koffie kwam uit een koffiekan, zoals al lang. Dit café in Maldegem is 19de-eeuws. Of ze er Italiaanse koffie serveren, weten we niet, je passeert altijd op sluitingsdag. Maar je vermoedt er geen barista.

Benieuwd of er een uitnodiging voor een espresso op kot volgt. Hou er rekening mee dat sneller een nieuw verlanglijstje komt. Het is bijna Sinterklaas toch.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie