Nergens zonder weg in Mechelen

Nergens zonder weg in Mechelen. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

MECHELEN. Met de rode muur in de achtergrond en de gele ijzeren scheidingen zou je je nog vergissen, maar in Mechelen moet je daarmee opletten. Dit is KV niet, we zijn aan een andere zijde van de stad beland bij het stadion van Racing. Daar is groen-wit de kleur. Zoals het gras met de lijnen.

De club is oud en de bekendste speler uit de geschiedenis was Rik De Saedeleer. Maar de Racing bestaat nog en als corona het land wat met rust laat, vatten ze het seizoen 2021-2022 met volle moed aan. Met een nieuwe sjaal, een nieuwe keeperstrainer, een videoanalist. Aan merchandising geen gebrek. Wijnglazen, pins, koffiemokken, paraplu’s: alles is groen-wit verkrijgbaar. Since 1904.

Maar het allermooiste is dit. Deze gevel met de ziel van de Gazet van Mechelen nog en het bord met ‘winketten staanplaatsen bezoekers.’ Winketten? Daarin zit alle warmte van vroegere tijden. En weet u wat? Ze staan net zover als Barcelona, Manchester City en Juventus. Racing Mechelen zal de Super League niet winnen, maar dat zullen die anderen evenmin doen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie