Nergens zonder weg in Mollem

Nergens zonder weg in Mollem. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

MOLLEM. Hij zou Robert heten. Of Robin. Del Naja of Gunningham met de familienaam. Hij zou in Bristol wonen. Maar wie Robert of Robin heet, kan net zo goed Verhoeven, Casteleyns of Van de Walle heten en waarom zou die niet in Mollem kunnen wonen? Dat grote kunst en kunstenaars enkel uit grote steden komen, is een misverstand.

Een werk van Banksy dus, haha, zomaar op een betonnen plaat in een gewone straat in Mollem, deeltje van Asse. Voordien hadden we nog nooit van het dorp gehoord en dat ligt helemaal aan ons. Er is een goede bakker, een vriendelijke beenhouwer, er is een krantenwinkel en frituur ’t Gouden Fritje en in café Trapkes Op kun je kaarten, een Maes'ke drinken en naar goed voetbal kijken want ze zijn supporters van Club Brugge. Enfin, nu moet de waard net als elke cafébaas een paar weken sluiten, maar Mollem is dus geen doodgebloed dorp.

Iemand houdt er van kunst. Zoals een ander van zijn haciënda en zijn kabouter in de voortuin. Eventjes niet reizen is niet zo erg. Ook in Mollem kun je van de wereld proeven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie