Nergens zonder weg in Moorsel

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

MOORSEL. In Aalst lachen ze met alles, maar ze kunnen ook wenen. Dat zie je elk jaar als carnaval eindigt en 'Het journaal' elke keer opnieuw de tranen toont bij het onvermijdelijke afscheid. Dan moeten ze weer een jaar wachten en dat is blijkbaar ondraaglijk.
De voorbije weken weende Aalst opnieuw. Dat had niets met carnaval te maken, maar alles met de dood van de vroegere burgemeester. Een vrouw die door het leven zwierde en daar houden ze van. Toen ze stierf, had niemand zin in grapjes. Nu hangen in Moorsel, een deel van de stad, spandoeken en in frituur Serge deze eenvoudige affiche. Bedankt, Ilse, lees je, het is haar foto op een venster van plexiglas.
Aalst is Aalst en daar komen dus liedjes van in de taal van de streek. Die kun je trouwens nu al horen: 't Regent in ons ert. Ver ons Ilse.' Maar anders dan anders is er van hoempapa geen sprake. Er hangt een sluier over de muziek. Weinig ambiance.
Toch is het uitkijken naar het voorjaar van 2021. Wedden dat ‘ons Ilse’ dan met een grote kop gemaakt van isomo in de stoet meerijdt?

Lees verder

Advertentie
Advertentie