Nergens zonder weg in Nieuwerkerken

Nergens zonder weg in Nieuwerkerken.

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

NIEUWERKERKEN. Mensen die niets weggooien kunnen twee kanten op. Of ze vervuilen in hun rommel of ze worden rijk. Want ooit wordt alles vintage, brocante of antiek, en wie het juiste bewaarde, telt zijn winst. Ooit lag onder vaders auto een enorm reclamebord van Ekla Pils, ‘om de lekkende olie op te vangen’, vandaag zou het 400 euro opleveren.
Ook de auto zelf - een rode Renault 12 - was beter bewaard. Zie hoe de wegen op zondag bereden worden door Simca’s, een vroege Opel Kadett of een Citroën DS, de mooiste wagen ooit. Keurig herlakt, blinkende karretjes. Ook Trabants, kleine vrienden die eind 1989 plots van achter de Muur in Berlijn opdoken en hier gewild werden. Vreemd is dat je dat vandaag niet kan voorspellen, omdat je het gewoon niet ziet. Je ziet niet dat je ooit naar wat nu nieuw is met melancholie zal terugkijken.
O ja, we vermelden nog even dat naast de Trabant nog een wagen stond. Maar helaas ziet u hem op de foto niet. Hij was geschilderd in camouflagekleuren en ging zo helemaal op in dit Limburgse landschap.

Lees verder

Advertentie
Advertentie