Nergens zonder weg in Noirefontaine

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

Bouillon, van Godfried, kennen we allemaal. Van de deelgemeente Noirefontaine hoorden we nooit. Vijftig meter voorbij deze foto staan vier wegwijzers. Ze leiden de reiziger naar Botassart, Ucimont, Sensenruth en Briahan. Dat is allemaal België, toch lijkt het onbekend buitenland. We weten niets meer over Wallonië.

Of we hebben er nooit iets van geweten. Hier verkoopt Hervé Denis auto’s. Audi’s, Volkswagens, Seats, Skoda’s ‘+ autres’, lees je op zijn gevel. Hervé Denis is indépendant en hij doet al jaren voort. Nu met ‘Conditions Salon’, voor het Autosalon dat gisteren in Brussel niet begon.

Maar meer nog dan nieuwe modellen trekken zijn oude auto’s de dromer aan, en zeker deze Kever met dat nummer 53 van Herbie, filmster van lang geleden. Hij ziet er goed uit. Maar wie denkt dat dit dé Herbie is, heeft het fout. In één film werden er tientallen in de prak gereden.

Plots wordt het jaren tachtig en zit je in de Gentse Decascoop te grinniken. Dankzij Hervé Denis in Noirefontaine. Les van de dag? We moeten vakerde taalgrens over.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie