Nergens zonder weg in Paal

Nergens zonder weg in Paal.

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

PAAL. Bredere opklaringen, zonnig met enkele hoge wolkensluiers, wind die zwak tot meestal matig waait uit oost tot zuidoost. Zou iemand dat lezen en interpreteren? Zeilers en duivenmelkers misschien. Maar luisteren wij niet allemaal gewoon naar de cijfers? 30 graden: pintje.

Dé Vlaming bestaat niet, maar als de zon wat gaat schijnen, zit hij toch graag in zijn zetel voor zijn oprit. Van Aalst, Peutie, Zwevezele tot Genoelselderen, en afgelopen zondag, de eerste zomerdag, ook elders in Limburg. Waar plaatsjes Romershoven en Vliermaalroot heten, kwamen zetels buiten. Een rode eenzitter, een witte sofa voor drie (er zijn ook ‘eieren te koop’), een grote nog onder plastic. Het kan altijd regenen.

Wat zie je op zondag? Jagende pelotons wielertoeristen, teckels die hun baasje uitlaten, vaders die aan twee vingers dochters leren rolschaatsen, een Datsun oldtimer décapotable, jongens op brommers. Clichés waar zondagen vol mee zitten, maar allemaal vastgesteld vanuit die zetel. Waar we zijn, ziet u links. Zonnige groetjes uit Paal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie