Nergens zonder weg in Peulis

Nergens zonder weg in Peulis. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

PEULIS. Hoe groot is een kabouter? Wel, dat varieert, zo blijkt. Ze kunnen van 15 tot 45 centimeter groot zijn. Daar past een lekker ouderwetse ‘naar verluidt’ bij, want wie heeft ze ooit echt gezien? Ze schijnen voorts altijd wit te zijn. Donkerhuidige kabouters zouden niet bestaan. Naar verluidt. Ze hebben lange baarden, weten we van Grimm, Andersen, Poortvliet en Pieck, prachtige naam trouwens voor een kabouterfabriek.

Op een zonnige dag rijd je toevallig door Peulis en daar is, zelfs op zondag, De Grabbelton open. Een winkel met merkproducten aan spotprijzen en ‘wisselende aanwezigheid dus een wekelijks bezoek is zeker geen overbodige luxe’. Er is wc-papier, Calgon, Dreft en Gliss Kur, maar er zijn dus ook drie bakken met kabouters en ze lijken echt, want met het blote oog klopt alles: de afmeting, de witte kleur, de baard. Kosten: 26,90 euro. Kwaliteitskabouters voor een spotprijs.

Er is één probleem. Kijk wat uit die brievenbus komt. Is dit een kabouter met ‘den draad’? Naar verluidt is niets menselijks kabouters vreemd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie