Nergens zonder weg in Pijpelheide

Nergens zonder weg in Pijpelheide. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

PIJPELHEIDE. Als een gordijn hing de mist gisteren over het land en zo werd een nieuwe tijd ingeluid. Mensen wreven in hun handen. De winterdoos mag stilaan weer van zolder, een warme trui eruit en straks kan de muts dan op de kop. In Pijpelheide pakte iemand een kookboek en bladerde naar de soepen: alles met pompoenen.

Groter zagen we ze nooit en dat deze paletten niet kraken onder hun gewicht, is een wonder. Dat is dan herfstdecoratie. Ongetwijfeld waaide het allemaal over uit Amerika, als kind zagen we dat nooit. Wie dat wil, kan uitkijken naar wat komt. Eerst het vruchtvlees eruit, dan kerven, lichtje erin. Sommige mensen houden daarvan.

Toen de mist gisterochtend optrok en de zon toch weer gul ging schijnen, was er gelukkig weer een glimpje hoop. Het licht van nu verwarmde de dorpen en straten en gaf weer uitzicht. Energie voor nieuwe plannen en andere dromen. De ramen open, de lucht drong gulzig naar binnen. Het is gelukkig nog lang geen 31 oktober. En Halloween is net zo snel voorbij als een andere dag, dat zal je zien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie