Nergens zonder weg in Putkapel

Nergens zonder weg in Putkapel. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

PUTKAPEL. De Week van het Bos is voorbij, maar laat dat niemand tegenhouden om die andere 51 weken rond te dwalen tussen bomen, varens, paddenstoelen en poelen, beekjes en paadjes die door al die bossen kronkelen. In Haacht staat zelfs een bos te koop. Het bord zegt: ‘Een aantal woeste gronden, beplant met Canadese populieren, met als bestemming ‘bos’.’ 2ha69a20ca, goed uitgemeten, is dat niet prachtig? Je eigen bos.

Hier, verderop in Putkapel, moet je er niet van dromen. Dit bosje is van de dieren’, dat is duidelijk, niet zo duidelijk is waarom dat telefoonnummer erbij staat. Dieren kunnen, dachten wij, niet lezen. Geen dier met een telefoonnummer. Maar te koop lijkt het evenmin.

Soms kijk je, wandelend, op van wat je ziet. Denk je dat er voor jou nooit een mens dit pad bewandelde, stuit je op een hutje, een ingeslagen paal, prikkeldraad. Desnoods een leeg yoghurtpotje, een weggegooide peuk, een blik Cara-pils. Nergens ben je nog als eerste en alles is door de mens al veroverd. Behalve dit. Dit bosje is immers van de dieren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie