Nergens zonder weg in Riemst

Nergens zonder weg in Riemst. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

RIEMST. Niet voor alles in het leven is er een uitleg en dat moet ook niet. Kijken kan volstaan en dit stukje dat, spaties inclusief, 1.040 tekens mag tellen, is dus voor een keer moeilijk te vullen. Beter: onnodig. Je ziet de rommel langs de kant en het bord erop met ‘VERBODEN TE STORTEN’. Elk woord erbij is overbodig.

Maar zo werkt het niet. Afspraak met de eindredactie is afspraak dus schrijven we verder. Tot we aan die 1.040 tekens zijn. Dit wordt een stort van letters met gissingen, want op deze zonnige dag in Limburg, is er niemand om iets te vragen. Het bord kan er niet eerst gehangen hebben. De houten skeletten lagen er al. Daarop hing iemand het bord. Uit protest? Om te vermijden dat iemand anders bijstortte? Is dit een kunstwerk? Een stapelplaats van de fruitboer die wel ziet dat hij orde mist, maar die niemand anders op ideeën wil brengen?

We weten het niet. 884 tekens zijn we nu ver. Zo komen we er niet. Komt iemand te hulp? Hallo Riemst? Wat is hier gebeurd? Help! 993. Dag foto zonder uitleg. 1023. Nog even. Punt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie