Advertentie

Nergens zonder weg in Schepdaal

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

SCHEPDAAL. Omdat hij in Schepdaal woont, was de bijnaam van Remco Evenepoel snel gekozen. Rijmt op kannibaal. Naast het succes kan niemand kijken, naast dit supporterscafé evenmin. In de Rustberg heet die, toch een paradox. Rust wordt de jongen niet gegund.

Doel na doel na doel wordt de sportman op de afspraak verwacht en bij elk nieuw groot doel telt het verleden niet meer. Je bent zo goed als je jongste koers, je jongste match, je jongste zevenkamp. Palmaressen worden bepaald door 2 millimeter, een doelpaal of een halve seconde.

Toen hij vorige week zilver op het EK pakte, vond men dat hij wat dom had gereden. ‘Men’ is dan de anonieme massa, maar geloof maar dat hij het allemaal gehoord heeft. Men is niet snel tevreden.

De hectiek heeft ook voordelen. Een week later is er een nieuwe wedstrijd en zijn er opnieuw kansen. Wint hij, dan is men weer blij. Elke week een vers blad. Zoals wanneer je met 6-1 van AA Gent verliest en dan 1-1 gelijkspeelt tegen Lionel Messi. Dan is het van hoera en daarin zit de troost. Men vergeet snel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie