Nergens zonder weg in Schoonbeek

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

SCHOONBEEK. De zomer zinderde zondag, de dag voor de zomer echt begon. Het zijn de dagen waarop je snakt naar verkoeling, maar wie zucht dat het te heet is, moet denken aan ons gezaag tijdens de lente. Maandag alweer regen op 21 juni en alweer geklaag op de langste dag. Het is nooit goed.

Alleen voor de tuin, ja, daar was de regen welkom, maar steeds minder voortuinen hebben nood aan water. In sommige woonwijken is het de norm. Daar gebeurt wat je vaker ziet: er moet maar één buurman beginnen en een trend verspreidt zich. Je ziet het met Belgische vlaggen aan gevels, je ziet het in de winter met kerstversiering buiten, je ziet het met stenen voortuintjes. In Schoonbeek lijkt de weg zomaar over te gaan in het huis. Asfalt, riool, klinkers, stoep, kiezels in terrasvorm. Makkelijk te onderhouden.

Schoonbeek heeft een waterkasteel, een kerk als een wigwam. Het maakt deel uit van Beverst, dat zelf een deel is van Bilzen. Zondag scheen de zon hard in Schoonbeek, maar er was geen gras dat kon verschroeien.

Geen wolkje aan lucht dus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie