Advertentie

Nergens zonder weg in Sint-Truiden

Nergens zonder weg in Sint-Truiden. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

SINT-TRUIDEN. Nee, Limburg is de brousse niet, denk of zeg zoiets niet. Ze kunnen er niet tegen en ze hebben gelijk. Het is gewoon niet waar. De kleinerende toon waarop vaak over de provincie gesproken wordt, stuit daar terecht op ergernis. Laat niemand spreken over ‘het verre Limburg’. Hasselt ligt even ver van Antwerpen als Antwerpen van Hasselt.

Dat iemand er zijn huis ‘Safari’ noemde, valt dan wel op. Het gebeurde overigens met overtuiging, want op de zijgevel – hier niet te zien – staat het nog eens. We zijn in Sint-Truiden op een weg die naar het dorp Kortenbos leidt. Zelf enkel wild blaffende honden, wat kippen in de tuin en een koppel pony's gezien, van buffels, olifanten, leeuwen, neushoorns of luipaarden was geen spoor. Dat moet ook niet. Eerder heette een huis ‘Edelweiss’. Dat groeit daar niet in de tuin. Lucien Van Impe woont in een villa die ‘Alpe d’Huez’ heet. Geen col te zien in zijn hof.

Safari in Limburg, het kan dus. In winteruur en avondklok is alles er rustig. The lion sleeps tonight, ook in Sint-Truiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie