Nergens zonder weg in Veldegem

Nergens zonder weg in Veldegem. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

VELDEGEM. Niets is altijd wat het lijkt, al kunnen we van Veldegem wel zeggen dat het niet al te groot is, dat schoenenwinkel De Luna prachtig overeind blijft als herinnering aan hoe schoenenwinkels er vijftig jaar geleden uitzagen en dat je het ruikt als de boer het land bemest heeft. In de naam van het dorp zit alle eenvoud.

In zo’n veld zingen plots wereldsterren, dat zou kunnen, ook Rock Werchter begon in een tent in een wei waar anders koeien graasden. Krakke Rock Veldegem bestaat, maar Adele en U2? Beter kijken, passant, zo is het niet gepland. Zij komt naar Oostende en zonder corona waren zij naar Brugge gekomen.

Zelfs dat niet. ‘Tribute’ is, zoals wel vaker, de vertaling van ‘ersatz’. Wat had je dan gedacht? Dat de wereld zomaar hervat? Dat in de nieuwe wereld kan wat al lang niet mogelijk was? Dat er een nieuwe wereld is?

Terug naar Veldegem, waar de balen stro in de zomer gestapeld liggen voor de winter. Straks worden ze opgehaald en dan zou er dus plaats zat zijn voor een podium. Wat zou Adele dan zingen? Hometown Glory?

Lees verder

Advertentie
Advertentie