Advertentie

Nergens zonder weg in Weerde

©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

Het werd uiteindelijk 2 oktober. Omdat we op 1 oktober niet in de winkel moesten zijn. Maar die zaterdag in de supermarkt was de bevrijding. Eindelijk kon je zien wie aan de kassa stond. Eindelijk weer een gezichtsuitdrukking, meer dan de ogen. Eindelijk duidelijk praten: ‘Kaart of bonnetjes?’

Vorig jaar viel op dat op de markt plots een standje met mondmaskers stond. Snelle zakenmannen en -vrouwen. Zoals straatverkopers in Firenze zonnebrillen verkopen en, als het regent, plots paraplu’s. Zo ging het ook met die maskers en nu was dat zo gewoon geworden dat het gewone van vroeger ongewoon was geworden. Toch went alles snel en naar een bestelwagen op de E19 die ‘uw mondmasker in kleur’ aanprijst, kijk je dagen later naar als naar een anachronisme. Zou die business weer stilvallen?

Toen gepasseerd en de zijkant gezien. De combinatie met mondmaskers was wat vreemd, maar ook grappig. En verleidelijk. De lekkerste chocozoenen lachten ons toe. Inderdaad, ook die kunnen weer. Eten en geven. Met vegen van chocolade op de lippen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie