Nergens zonder weg in Wetteren

Nergens zonder weg in Wetteren. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck deze zomer naar wat verwondert en soms overdondert.

WETTEREN. Het is overal iets en zeker in Wetteren. Altijd vreemd gevonden hoe je dat centrum in en uit moet, via een smalle doorgang onder de spoorweg en langs café ’t Gesproken Dagblad in het Boerenhol.
Net ervoor deze bouwvallige muur met deze bevallige affiches. We waren die avond niet in de Club Industrial, dat hadden we ook niet gepland, maar veel kans dat al die 30-plussers op 14 maart gewoon in lockdown zaten. Als zelfs het jaarfeest Expo Gowalt uitgesteld is tot juni 2021. Corona blijft een beest. Waarmee we, alleen letterlijk, wat opschuiven naar links en bij Walter Govaert belanden. Altijd een beetje in verkiezingstijd, zo lijkt het. Afgelopen week nog, een dag nadat deze foto werd gemaakt, stond het in de krant: ‘Walter Govaert herovert macht bij Open VLD Wetteren.’ In dat zinnetje zit veel rumoer.
Google leert dat er altijd wat te beleven valt met de ‘eerste verkozene van Wetteren’ en ooit liet hij een Boeing op het dak van Gowalt zetten. Op de affiche lijkt hij een bruggenbouwer. Alleen Wetteren weet of dat waar is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie