Nergens zonder weg in Wetteren

Nergens zonder weg in Wetteren. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

WETTEREN. We moeten ons excuseren. Amper een paar dagen geleden riepen we de nadar uit tot product van het jaar, maar dat was fout. Of we hebben een nieuw inzicht. Het gaat soms snel bij die journalisten, beste lezer. Maar vergeet dus de nadar. Natuurlijk zal niets het mondmasker overtreffen. 2020!

Het bewijs? Eerst waren er tekort (minder dan rollen wc-papier, herinner u maart), nu vindt u ze overal. Op de markt zagen we een standje met enkel mondmaskers. In een café in Zonnebeke zat een chique dame met een glinsterend zwart exemplaar voor de mond. Misschien gekregen voor de verjaardag. En overal betekent overal. Wie vandaag wandelt, vindt dode bladeren, bolsters van kastanjes, veren van duiven en andere vogels en mondmaskers. Deze in de modder van Wetteren, maar je ziet ze werkelijk overal. Achteloos weggeworpen, zomaar in de natuur, misschien weggewaaid al fietsend onder de kin of fladderend aan één oor.

De mondmaskers vallen af. Soms figuurlijk, zeker letterlijk. En het ergste is: niemand durft ze op te rapen. Niemand mag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie