Advertentie

Nergens zonder weg in Wezembeek-Oppem

Nergens zonder weg in Wezembeek-Oppem. ©Rik Van Puymbroeck

Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

WEZEMBEEK-OPPEM. De mailbox van @nergenszonderweg is nog nooit ontploft en de mailbox is daar blij mee. Alles blijft altijd rustig en dat heeft alleen maar voordelen. Niemand teleurstellen. Geen halve dagtaak met antwoorden. En valt er iets binnen, dan wordt het gelezen.

Een man uit Wezembeek-Oppem schreef, het was een zondagavond. Onlangs was het al opgevallen dat op Sporza iemand overschakelde naar het stadium in Tokio en iedereen moet toegeven dat hij al eens aarzelde. Passeer je hier, dan denk je automatisch: iemand met Franstalige roots gaf een go voor het bord. Maar kijk goed. Het stade communal werd een stade communale.

In tennis krijg je een strafpunt voor een dubbele fout, maar hier gaat het om een voetbalstadion. Waar overigens, zo schreef de tipgever nog, polemiek over bestaat. De oude club KFC moest plaats ruimen voor de nieuwe Daring Club en een voetbalveld werd opgeheven voor een hockeyveld. Veel discussie. Veel tijd in gestoken. Alleen door het order van de wegwijzer ging de eindredactie niet met de (luizen)kam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie