Coronavirus geeft Maldegemse etikettendrukker vleugels

Matthieu Rammant, directielid van Verstraete IML.

Terwijl veel bedrijven sterretjes zien door de coronacrisis, werft het Oost-Vlaamse Verstraete IML meer dan 45 extra werknemers aan.

Een waslijst aan bedrijven moest als gevolg van de coronacrisis en de lockdown een tijdlang de deuren sluiten of zag het productietempo kelderen door een verstoring van vraag en aanbod. Maar de Oost-Vlaamse labeldrukkerij Verstraete IML bleef de voorbije maanden op volle toeren draaien.

‘Verpakkingen voor voedingswaren zijn natuurlijk altijd nodig, maar de coronacrisis zorgde bij ons voor een serieuze piek in de orders’, zegt Matthieu Rammant, directielid van het bedrijf in Maldegem dat gespecialiseerd is in het drukken van etiketten voor kunststofverpakkingen van voeding (85% van de orders) en ook van onder andere verfemmers in doe-het-zelfketens.

Voor ons is het een goede zaak dat Vlamingen die thuisblijven nog meer naar de supermarkt gaan.
Matthieu Rammant
Directielid IML

Verstraete IML, dat vorig jaar 135 miljoen euro omzet draaide, stelt zo’n 600 mensen tewerk in twee Oost-Vlaamse vestigingen en eentje in de Verenigde Staten. De kans is erg groot dat het etiket van de pot ijs, de smeerkaas en de margarine in uw koelkast gedrukt werd door de hoogtechnologische machines van Verstraete IML, dat bestaat sinds de jaren 70 van de vorige eeuw.

‘Door het hamstergedrag van consumenten in de supermarkten zag je tijdens de lockdown een sneeuwbaleffect in de hele keten’, zegt Rammant. ‘Daardoor kregen we soms wekelijks meer dan de helft extra orders dan normaal van onze klanten, de producenten van voedingsverpakkingen’, zegt Rammant. ‘Ze kozen voor leveringszekerheid en capaciteit en klopten daarvoor nog vaker dan anders bij ons aan. Onze medewerkers moesten letterlijk dag en nacht aan de slag blijven om alles draaiende te houden en dan hadden we nog steeds handen te kort.’

Terwijl vele werkgevers in ons land ondertussen op hun tandvlees zitten door de coronacrisis en in het slechtste geval werknemers moeten laten afvloeien, werft de Maldegemse etikettenspecialist meer dan 45 extra krachten aan. Zij moeten voornamelijk meedraaien in de productie in zijn higtech machinepark. Verstraete IML zoekt allerlei profielen, van drukkers over technisch operatoren tot productiemedewerkers.

‘Die aanwervingen waren al langer gepland’, zegt Rammant. ‘We kennen sowieso al enkele jaren van continue organische groei. Door de coronacrisis gaat die nog een versnelling hoger, ook dankzij de staycations van vele Vlamingen deze zomer. Op reis in het buitenland zijn ze geneigd om meer op restaurant en op café gaan, in eigen land doen ze dat minder. Onze horeca lijdt daaronder, maar voor ons is het een goede zaak dat Vlamingen die thuisblijven nog meer naar de supermarkt gaan.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie