Een op de vier werknemers raakt band met bedrijf kwijt

©Shutterstock

Zowat 28 procent van de werknemers voelt zich een jaar na het begin van de coronacrisis niet meer verbonden met zijn of haar organisatie. 23 procent is de band met de collega’s kwijt. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerp Management School. Die onderzocht een jaar lang de gevolgen van de pandemie. Er werden 2.783 bedrijfsleiders en hr-professionals en 4.660 werknemers ondervraagd.

Werkgevers hebben almaar meer moeite om die verbondenheid te stimuleren: in april 2020 vond 34 procent dat moeilijk, een jaar later is dat gestegen naar 73 procent. Ongeveer de helft van de werkgevers ligt wakker van de gedaalde betrokkenheid van medewerkers. Meer dan een op de drie maakt zich zorgen over een mogelijk vertrek van goede medewerkers. Niet onterecht, want een op de vier medewerkers geeft aan (actief en passief) op zoek te zijn naar een andere job.

Positief is dat het vertrouwen van werkgevers in hun medewerkers stijgt. Meer dan de helft geeft aan meer vertrouwen in medewerkers te hebben dan voor de crisis. Een op de drie controleert minder dat de uren nageleefd worden. Meer dan de helft denkt positiever over flexibele werkuren. FRD

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie