Advertentie
Advertentie

Havenbedrijf Antwerpen: werk maken van gemeenschap

Het Antwerpse Havenbedrijf stelt zich meer open voor de buitenwereld. ©BELGA

Met een jaarbudget van 269 miljoen euro en 1.577 personeelsleden is het Havenbedrijf een speler apart bij de genomineerden voor de lokale overheidsorganisatie van het jaar.

De nv van publiek recht beheert en exploiteert het domein van een van de grootste havens ter wereld. Het bedrijf ondergaat momenteel een grondige transitie om zich maximaal af te stemmen op de wereld rondom de haven.

‘Wij zijn niet het centrum van de wereld’, zegt de nieuwe topman Jacques Vandermeiren. ‘De relatie met de bedrijven en organisaties in het havengebied was vroeger niet ideaal. De jongste jaren is er een kentering gekomen en vereenzelvigen die bedrijven zich meer met de havengemeenschap. Het management beseft dat de organisatie niet langer in een vacuüm kan werken.’

Advertentie

Door te werken met onafhankelijke bestuurders en een stakeholderscomité neemt de organisatie stappen om zich open te stellen voor partners. Met het Delta-plan wordt de focus gelegd op experimenteren. Ook de visie en de missie van het Havenbedrijf wordt duidelijker gedragen door het personeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.