Dit zijn de meest gelezen verhalen van 2019

De kiezer heeft de kaarten geschud op zondag 26 mei. ©BELGA

Van de regeringsvorming over de digitale meter tot een mislukte konijnenjacht: deze artikels klikten de lezers van De Tijd dit jaar het meest aan.

 

U geeft meer prijs over uzelf via uw smartphone dan u denkt, leerde een analyse van de meest gedownloade smartphoneapps in België. Vier op de tien apps delen uw persoonlijke gegevens zonder dat u het beseft.

De hervorming van het pensioensparen creëerde een pervers effect. Wie meer dan 960 euro maar minder dan 1.152 euro opzijzet voor zijn oude dag, krijgt een kleiner fiscaal voordeel dan wie slechts 960 euro spaarde.

De regering-Jambon maakte onder meer de dienstencheques duurder en schafte de woonbonus af. De Netto-redactie zette enkele maatregelen op een rij met een directe impact op de portefeuille van de Vlaming.

Serie-investeerder en fintechpionier Jurgen Ingels schrok niet van het banenverlies dat KBC begin september aankondigde. 'De mindset bij de banken is nog altijd niet veranderd. Ze willen wel innoveren, maar het moet altijd op hun oude manier.'

Eigenaars van zonnepanelen vrezen dat de invoering van de digitale stroommeter hun energiefactuur verhoogt. ©RV DOC

Eigenaars van zonnepanelen vrezen dat de invoering van de digitale stroommeter hun energiefactuur verhoogt. De meter registreert de afname van en de injectie in het net, een aparte productieteller meet de elektriciteit die uw zonnepanelen opwekken. Zo kan voor eigenaars van zonnepanelen exact worden bepaald hoeveel stroom ze van het net halen. Daarop worden dan de gewone nettarieven toegepast, zoals bij andere elektriciteitsgebruikers.

In zijn Vlaamse formateursnota van begin augustus spaarde N-VA-voorzitter Bart De Wever geen enkel heilig huisje. De afschaffing van de woonbonus haalde ook het uiteindelijke regeerakkoord.

In plaats van op de verhoopte comeback draaiden de verkiezingen voor CD&V uit op een catastrofe voor voorzitter Wouter Beke. ©FRED DEBROCK/ID

In plaats van op de verhoopte comeback draaiden de verkiezingen voor CD&V uit op een catastrofe voor voorzitter Wouter Beke. Een verslag uit de coulissen van een drama in vijf bedrijven.

Bestaan er aandelen die u gewoon onder de spreekwoordelijke matras kunt leggen? Bedrijven waar u zorgeloos niet naar moet omkijken om binnen 20 jaar een superieur rendement te realiseren? De Tijd ging te rade bij enkele experts of zulke aandelen voor de heel lange termijn op de Brusselse beurs terug te vinden zijn.

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten was in alle staten toen minister Philippe De Backer haar in januari vertelde dat hij paste voor het lijsttrekkerschap in Antwerpen. Een reconstructie van een mislukte konijnenjacht met zware gevolgen.

De kiezer heeft de kaarten geschud op zondag 26 mei. In Vlaanderen en Franstalig België kunnen logische regeringen worden gevormd, op federaal niveau wordt dat een zeer moeilijke opdracht.

De Tijd blikt terug op 2019

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie