Groen haalt directeur 11.11.11 binnen

Van links naar rechts: Chris Steenwegen, Bogdan Vanden Berghe, Groen-voorzitster Meyrem Almaci, Groen-kamerfractieleider Kristof Calvo en Jessika Soors. ©BELGA

Bogdan Vanden Berghe, directeur van de ngo 11.11.11, krijgt de derde plaats op de Antwerpse Kamerlijst van Groen.

De leden van Groen beslissen zaterdag over de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei. Maar partijvoorzitster Meyrem Almaci kondigde vrijdagnamiddag wel al enkele nieuwe kandidaten aan. De naam die het meest in het oog springt, is die van Bogdan Vanden Berghe. Hij was 15 jaar directeur van 11.11.11. Hij krijgt de derde plaats op de Kamerlijst in Antwerpen.

Een andere nieuwkomer is Jessika Soors, deradicaliseringsambtenaar in Vilvoorde. Ook Chris Steenwegen, voormalig directeur van Natuurpunt, is kandidaat voor Groen.

'Het is vandaag meer dan ooit het moment om de stap naar de politiek te zetten', zegt voorzitster Meyrem Almaci. 'Samen willen we de ommekeer voor een menselijker, eerlijker en gezonder beleid realiseren. Op elk van die drie pijlers krijgen we versterking.'

Almaci maakt de overstap van de Kamer naar het Vlaams Parlement. Ze zal de Vlaamse lijst in Antwerpen trekken. Vorige keer was dat nog Antwerps gemeenteraadslid en voormalig partijvoorzitter Wouter Van Besien. Kristof Calvo trekt de Antwerpse federale lijst. Hij is nu al boegbeeld voor Groen in de Kamer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie