Vlaams Belang mag tweede keer op gesprek bij De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever (l.) gaat deze week een tweede keer spreken met Tom van Grieken, de topman van Vlaams Belang (r.) ©EPA

Vlaams Belang krijgt een tweede gesprek met N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die start deze week een tweede gespreksronde voor de vorming van een Vlaamse regering.

Het bleef de voorbije dagen stil aan de verschillende onderhandelingstafels, maar Bart De Wever hield wel contact met de verschillende delegaties die de onderhandelingen voeren op Vlaams niveau. Volgens Het Nieuwsblad kregen de meeste partijen een uitnodiging in de bus voor een tweede gesprek. De gesprekken moeten midden deze week plaatsvinden, maar het is nog niet duidelijk waar.

Ook Vlaams Belang heeft een uitnodiging gekregen voor een tweede gesprek, zo werd bevestigd. Vlaams Belang zou de afschaffing van de Vlaamse steun aan allochtone verenigingen zoals Turkse Unie of Unie van Turkse verenigingen op tafel leggen. Die organisaties krijgen als socioculturele koepels subsidies van het ministerie van Cultuur. Ook N-VA uitte eerder al kritiek op die financiële steun.

Bij N-VA geeft men voorlopig geen commentaar over de tweede ronde in de Vlaamse formatiegesprekken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie