Advertentie

Trump tweet weer over 'gestolen verkiezingen'

©REUTERS

De Verenigde Staten hebben een geschiedenis van problemen bij verkiezingen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump zondagochtend (plaatselijke tijd) getwitterd, de dag nadat hij de presidentsverkiezingen heeft verloren. Het staatshoofd weigert vooralsnog zijn nederlaag toe te geven. Opnieuw spreekt hij van 'gestolen verkiezingen'.

'We moeten naar de stemmen kijken', zo klinkt het in een eerste van een rij tweets, die de Amerikaanse president Donald Trump vandaag verstuurde. 'We zitten nog maar in de sorteerfase ('tabulation stage'). We moeten naar de beschuldigingen (van fraude, nvdr.) kijken. We zien een aantal beëdigde verklaringen dat er verkiezingsfraude is gepleegd. In ons land hebben we een geschiedenis van verkiezingsproblemen'.

'In Pennsylvania was er een beslissing van het Hooggerechtshof dat hen verplichtte om de stembiljetten die na de deadline binnengekomen waren, opzij te leggen. Er was daar een tussenkomst nodig van (Samuel) Alito (rechter van het Federaal Hooggerechtshof, nvrd). Dat is een groot aantal stembiljetten', aldus nog Trump.

'Als je het hebt over systematische problemen, dan moet je eens kijken naar hoe deze stembiljetten werden gevalideerd. Want als er een probleem is met de validering, zou dat de VOLLEDIGE VERKIEZING beïnvloeden', zo zegt Trump.

'Wat me zorgen baart, is dat er meer dan 100 miljoen poststemmen zijn uitgebracht in steden als Philladelphia……en Detroit, met een lange geschiedenis van verkiezingsproblemen (om het zacht uit te drukken)'.
Voor alle duidelijkheid: zowel in Philadelphia als Detroit moest Trump het afleggen tegen Joe Biden.

En in een tweet wijst Trump er nog eens op dat deze verkiezingen hem ontstolen zouden zijn, omdat er fraude zou zijn gepleegd. Waarvoor vooralsnog geen bewijzen zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie