Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

‘Wij counteren de war on talent met een persoonlijk carrièrepad’

Ben Selleslagh, Competence Manager Data bij Elmos Group en Kevin DeRudder , Competence Manager Development bij Elmos Group

De wedloop om talent woedt nergens feller dan in de IT-wereld. Daarom biedt consultancyspecialist Elmos Group zijn mensen unieke ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. ‘Dat is een extra troef op vlak van rekrutering en retentie’, zegt competence manager Kevin DeRudder.

Zowel nieuwkomers als de 500 huidige medewerkers krijgen bij werkgever Elmos Group toegang tot een carrièrepad op maat, inclusief persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Dat zorgt er zowel voor dat jonge talenten zich optimaal kunnen oriënteren binnen de organisatie, alsook dat meer ervaren mensen nieuwe vaardigheden kunnen vergaren of ervaringen in nieuwe disciplines kunnen opdoen.  

Carrière-kickstart 

Aangezien de oorlog om talent here to stay is, zal het persoonlijke carrièrepad dat we onze mensen bieden alleen maar belangrijker worden.

Kevin DeRudder
Competence Manager Development bij Elmos Group

Om die aanpak in goede banen te leiden én om het familiale karakter binnen de organisatie te bewaren, zitten de experts bij Elmos opgedeeld in drie business units – elk met hun eigen manager: Development (programmeurs), Analyse (analytici) en Data (gegevensexperts). ‘We bieden jonge talenten in de eerste plaats toegang tot betaalde mastersclasses, met ruime aandacht voor soft skills’, zegt Kevin DeRudder, Competence Manager Development bij Elmos Group. ‘Wie net een IT-diploma op zak heeft of na een basisopleiding gepassioneerd is door data, analyse of softwareontwikkeling, kan zijn of haar carrière zo een kickstart geven.’ 

Webinars en conferenties 

‘Elk trimester organiseren we ook webinars over actuele topics en trends binnen de IT-wereld’, vertelt Sylvester Spitaels, Competence Manager Analyse bij Elmos Group. ‘Mensen kunnen die e-talks live volgen of ze kunnen eender waar en wanneer de opnames herbekijken.’ De webinars worden op een aanstekelijke manier gebracht met presentaties, interviews en debatten. De sessies worden steeds interactiever en er zijn plannen om ze in de vorm van podcasts aan te bieden.  ‘We organiseren jaarlijks bovendien een tech-day. Dat is een fysieke conferentie met sprekers waar deelnemers kunnen interageren en vragen kunnen stellen – dat versterkt het community-gevoel’, klinkt het.  

Onze aanpak leidt uiteindelijk tot gemotiveerde en gedreven medewerkers.

Sylvester Spitaels
Competence Manager Analyse bij Elmos Group

Opleidingen op maat 

De drie competence managers hebben regelmatig ook één-op-één-gesprekken met hun mensen: zo houden ze de vinger aan de pols. Consultants hebben bij Elmos Group voorts toegang tot diverse digitale opleidingsplatformen. Niet alleen kunnen consultants aangeven dat ze een bepaalde training rond een specifiek topic zouden willen volgen, in samenspraak met de competence manager krijgen ze ook zélf voorstellen aangereikt. ‘Omdat wij al vanaf het sollicitatieproces onze consultants opvolgen, ontdekken we soms al meteen een bepaald potentieel bij kandidaten dat ze nog verder kunnen ontwikkelen’, zegt Ben Selleslagh, Competence Manager Data bij Elmos Group. ‘Anderzijds merken we ook gaandeweg hun carrière dat medewerkers allicht gebaat zijn bij het opfrissen van hun kennis rond een technologie, of dat ze misschien willen floreren binnen een andere discipline – zoals een analist die graag ontwikkelaar wil worden of omgekeerd. ’ 

Omdat wij al vanaf het sollicitatieproces onze consultants opvolgen, ontdekken we soms al meteen een bepaald potentieel bij kandidaten.

Ben Selleslagh
Competence Manager Data bij Elmos Group

Gemotiveerde en gedreven medewerkers 

Op die manier vinden mensen bij Elmos Group steeds een nieuwe uitdaging en blijft hun carrière steevast in beweging: op maat van hun persoonlijke noden en wensen. Nieuwe talenten vinden snel hun draai binnen de organisatie, alsook geraken ervaren medewerkers nooit uitgekeken op hun job. ‘Onze aanpak leidt uiteindelijk tot gemotiveerde en gedreven medewerkers’, zegt Sylvester Spitaels. ‘Aangezien de oorlog om talent here to stay is, zal het persoonlijke carrièrepad dat we onze mensen bieden de komende jaren alleen maar belangrijker worden’, besluit Kevin DeRudder. ‘Dààrin zijn jonge talenten véél meer geïnteresseerd dan in een chique firmawagen.’ 

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.