OMOB stapt voor 25% mee in Assurcard

Woensdag werd bekendgemaakt dat OMOB voor 25 procent aandeelhouder wordt van de NV AssurCard, waarmee het een even hoog percentage bezit als de andere drie. Ook Mercator Noordstar, Swiss Life en Fidea gaan de AssurCard Hospi verdelen.

Het eerste project van de NV AssurCard is de AssurCard Hospi. Wie een hospitalisatieverzekering heeft afgesloten en zich met deze elektronische kaart begeeft naar een ziekenhuis dat beschikt over een AssurCard-terminal hoeft na het verstrekken via deze terminal van de nodige inlichtingen aan zijn verzekeraar voortaan ter plekke niets meer te betalen. De verzekeraar betaalt de factuur immers rechtstreeks aan het ziekenhuis en verhaalt nadien het deel dat niet gedekt is - bijvoorbeeld voor telefoons of drank - op de patiënt.

De afgelopen maanden liep in drie ziekenhuizen (UZ Leuven, Stuyvenberg en Sint-Augustus in Antwerpen) een proefproject met de kaart waaraan 13.000 mensen participeerden. Inmiddels hebben al 16 ziekenhuizen toegezegd om begin volgend jaar deel te nemen. Potentieel komen zo'n 200 ziekenhuizen in aanmerking. Om te kunnen participeren dienen de hospitalen jaarlijkse abonnementskosten te betalen. De verzekeraars nemen echter 90 procent van de kosten voor hun rekening. In de toekomst zal dit elektronisch derdebetalerssysteem ook worden toegepast in andere verzekeringen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud