Autoverzekeraars overwegen premieverhoging met 10 euro

(belga) - De Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen (BVVO) denkt aan een forse prijsverhoging voor autoverzekeringen. Wauthier Robijns, woordvoerder van BVVO: 'Er is een voorstel om de autoverzekering met een taks van 10 euro te verhogen, maar dat is voorlopig nog maar één denkspoor. Pas tegen midden december zullen we een definitief voorstel aan minister van Economie, Fientje Moerman, overmaken'.

De Tijd berichtte vrijdag dat de verzekeraars alle autoverzekeringen 10 euro duurder willen maken, als solidaire bijdrage voor de verzekering van jongeren. De meeste verzekeraars sluiten de jongeren vandaag uit omdat ze te veel schade veroorzaken. Door de bijdrage van 10 euro zouden ze de risico's opnieuw aankunnen.

De 10 euro zou in het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds worden gestort. Het fonds vergoedt op zijn beurt de verzekeraars die met een te grote schadelast kampen veroorzaakt door jongeren. Gezien er ongeveer 4 miljoen auto's zijn verzekerd, levert de bijdrage 40 miljoen euro op.

Wauthier Robijns beklemtoonde dat het nog maar om een denkspoor gaat: 'Wat wel zeker is, is dat we de problematiek over de financiering van grotere risico's bestuderen'. Half december zal aan de minister van Economie een voorstel worden voorgelegd. De minister van Economie moet steeds zijn goedkeuring geven voor een prijsaanpassing in de verzekeringssector.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud