<b>Avaya</b> (uit: Wall Street Uptodate)

Avaya, een leidinggevende aanbieder en ontwikkelaar van telefonienetwerken, ging fors lager na de publicatie van gemengde resultaten over zijn fiscale derde kwartaal.

Ondanks een hoger dan verwachte omzet kwam de winst per aandeel 2 dollarcent onder de consensus uit. Voor dit boekjaar verlagen we dan ook onze winstschatting met 9 dollarcent tot 0,46 $ p.a. maar verhogen we onze omzetverwachting tot 5,12 mrd. $. De doorgevoerde herstructureringen hebben tot nu toe nog niet tot de beoogde besparingen geleid. Ook het wereldkampioenschap voetbal, waar Avaya één van de hoofdsponsors was, leidde het voorbije kwartaal tot een forse toename van de marketingkosten. Om het tij te keren werden de CEO en COO vervangen. Het bedrijf stelt de komende kwartalen dan ook terug een geleidelijke verbetering van de winstgevendheid voorop.

Advies:Gezien de lage waardering, de gezonde balans en de sterke competitieve positie denken we dat Avaya nog steeds een interessante belegging is om te profiteren van het toenemende gebruik van VoIP. Koopwaardig.

uit: Wall Street Uptodate van 31 juli 2006.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud