Bank bezorgt facturen en loonbrief elektronisch

(tijd) - Het internetbankieren voor particulieren in België wordt volgend jaar uitgebreid met de toezending van elektronische facturen en persoonlijke documenten zoals de loonbrieven. De vier grote Belgische banken Fortis, ING, KBC en Dexia werken daarvoor samen met het bancaire en zakelijke communicatienet Isabel. Dat schrijft De Tijd.

Meer dan 2 miljoen Belgische gezinnen maken gemiddeld tweemaal per week gebruik van internetbankieren om hun financiële zaken te regelen. Het gebruik groeit jaarlijks met 20 procent. Dat kanaal wordt nu volop uitgespeeld om allerlei documenten, die de particulieren en gezinnen geregeld per post toegestuurd krijgen, elektronisch te bezorgen. Het gaat om facturen voor energie, telecom en telefonie, vervaldagberichten voor verzekeringspremies, loonbrieven en documenten van de overheid en de fiscus. De gezinnen zullen de documenten kunnen raadplegen en dankzij de integratie met het internetbankieren ook meteen kunnen betalen.

Ruim 80 procent van de gebruikers van het internetbankieren willen de elektronische facturen om redenen van veiligheid en comfort geïntegreerd zien in hun internetbankaansluiting, blijkt uit een enquête van Isabel in samenwerking met de Vlerick Leuven Gent Managementschool.

De invoering van de elektronische facturatie voor particulieren zal stapsgewijs gebeuren. Volgend voorjaar vindt de testfase plaats, vanaf de zomer gaan de banken de nieuwe dienst promoten bij hun klanten. 'Wij willen zeer eenvoudig starten met de raadpleging van loonbrieven en domiciliëringsberichten waaraan geen betalingsopdracht gekoppeld is', zei marketingdirecteur Jan Geets van Isabel gisteren op een persconferentie. Later kunnen ook facturen worden geraadpleegd en betaald. Isabel voert gesprekken met leveranciers die veel documenten versturen aan de gezinnen met het oog op samenwerking. Isabel verstuurt zijn facturen aan 41.000 klanten (90%), die 110.000 bedrijven vertegenwoordigen, op elektronische wijze via het eigen communicatienet. Ook de sociale secretariaten Partena en SD Worx en de uitzendgroepen Randstad België en Adecco maken al volop gebruik van elektronische facturatie . KB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud