Advertentie
Advertentie

Banken halen rente op spaarboekjes omlaag

(tijd) - De dalende marktrente brengt de banken ertoe de basisrente op hun spaarrekening omlaag te halen. Rabobank verlaagt op 16 juni de basisrente op zijn spaarboekje van 3 naar 2,5 procent. De aangroei- en getrouwheidspremie blijven ongewijzigd op 1 procent. Dexia Bank en KBC Bank verlagen vanaf 1 juli de basisrente op de spaarrekeningen met een kwart procent tot 1,5 procent. Eerder had marktleider Fortis Bank al bekendgemaakt dat het vanaf 1 juli de basisrente op zijn spaarboekjes verlaagt met 25 basispunten tot 1,5 procent.

De daling van de basisrente volgt op de aanhoudende terugval van de euro-libor op 1 jaar. Dat is de relevante marktrente voor het spaarboekje.

Rabobank, dat samen met het Turks-Nederlandse DHB het hoogste tarief biedt op de spaarrekeningen in België, verlaagt vanaf maandag 16 juni de basisrente van 3 naar 2,50 procent. De aangroei- en getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 1 procent. KBC Bank zegt dat ze in de komende dagen meer dan waarschijnlijk de rente op spaarboekjes verlaagt. ING België handhaaft de 2+2-vergoeding tot eind juni, maar verlaagt wellicht daarna de rente. Dexia Bank meldt dat niets is voorzien voor de nabije toekomst. DHB Bank houdt tot eind juni vast aan een basisrente van 3 procent en een premie van 1 procent.

Dexia Bank en KBC Bank verlagen vanaf 1 juli de basisrente op zijn spaarboekjes met 25 basispunten tot 1,5 procent. De aangroei- en getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,5 procent.

Fortis Bank liet eerder al weten dat het de basisrente op zijn spaarboekjes verlaagt met 25 basispunten tot 1,5 procent. De aangroei- en getrouwheidspremie blijven wel ongewijzigd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud