Banken verlagen tarieven voor woonkredieten

(tijd) - Fortis, KBC en BBL en Axa verlagen de tarieven voor de woonkredieten. Sommige formules worden voor een krediet van 100.000 euro tot 21 euro per maand goedkoper. De andere grootbanken overwegen of ze volgen en beslissen later. De fors lagere marktrente zet de banken aan tot de goedkopere woontarieven. De laatste keer dat de tarieven op de Belgische hypotheekmarkt goedkoper werden, was in november 2001.

Het is de eerste keer dit jaar dat de banken de tarieven voor de woonkredieten verlagen.

Fortis Bank verlaagt de tarieven voor de woonkredieten met een jaarlijkse herziening met 40 basispunten en die van de woonkredieten met een vaste rente met 30 basispunten. Een woonkrediet van 100.000 euro, met een looptijd van 20 jaar en een jaarlijkse renteherziening, wordt hierdoor bijvoorbeeld maandelijks 21 euro goedkoper, van 683 naar 662 euro.

Bij KBC worden de tarieven voor woonkredieten vanaf 25.000 euro met een jaarlijkse herziening met 50 basispunten verlaagd tot 5,15%. Voor de hypothecaire kredieten met een looptijd van 20 jaar en een vaste rente worden de tarieven met 40 basispunten omlaaggehaald tot 6,90%.

BBL verlaagt de tarieven voor hypothecaire leningen met een vaste rentevoet tot 6,25% voor leningen met een looptijd tussen vijf en tien jaar. Voor leningen met een looptijd tussen tien en vijftien jaar bedragen de tarieven 6,65%. Voor kredieten met een looptijd tussen vijftien en twintig jaar bedraagt het tarief 6,90%. De andere kredietformules, met bijvoorbeeld een variabele rentevoet, blijven onveranderd.

Axa knipt telkens 20 basispunten af van zijn tarieven. Voor de formule met een vaste rentevoet op 20 jaar zakt het tarief tot 6,19 procent. Voor de '10/5/5' zakt het tarief naar 5,84 procent. Voor de formule met een rentevoet die om de vijf jaar aanpasbaar is, daalt het tarief tot 5,40 procent.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud