Bernanke ziet gematigde groei en toenemende risico's

De groei van de Amerikaanse economie zal dit jaar gematigd blijven, met een risico dat de correctie op de residentiële vastgoedmarkt groter kan zijn dan voorzien. Die correctie heeft op dit ogenblik de rest van de economie niet besmet.

(afp) Dat heeft Ben Bernanke, de voorzitter van het stelsel van Amerikaanse centrale banken, woensdag in Washington verklaard voor het Joint Economic Committee van het Amerikaanse Congres.

'Op dit ogenblik lijkt de zwakte van de residentiële vastgoedmarkt en van sommige industriële sectoren niet op een significante wijze de andere sectoren van de economie te hebben besmet', verklaarde de Fed-voorzitter. 'Globaal zou de economie de komende trimesters tegen een gematigd ritme blijven groeien, maar de perspectieven op korte termijn voor de residentiële vastgoedsecor blijven onzeker. De correctie kan scherper blijken dan we thans voorzien, mogelijk versterkt door de problemen in de sector van de risicohoudende hypothecaire leningen', waarschuwde Bernanke. De verwijzing naar blijvende, gematigde groei, ontkracht recente verklaringen van zijn voorganger Alan Greenspan over een recessie. In verband met de inflatie, herhaalde Bernanke dat dit 'de voornaamste zorg' van de centrale bank blijft en op dit ogenblik als een groter risico wordt aanzien. Ook al zal de inflatie wellicht 'progressief' wijzigen, de risico's op versnelde inflatie blijven, onder meer door loonsverhogingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud