Advertentie

Boetezegels verdwijnen

(belga) - De boetezegels verdwijnen morgen/vrijdag met de introductie van de nieuwe verkeerswet. Wie een verkeersboete krijgt, moet niet langer naar het postkantoor voor zegeltjes, maar betaalt zijn boete via overschrijving.

'Na 35 jaar wordt er dus eindelijk komaf gemaakt met een archaïsch en klantonvriendelijk systeem om boete te betalen', aldus staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne.

Het verouderde systeem van de boetezegels lag al een tijdje onder vuur. Wie aan een onmiddellijke inning wilde voldoen, moest tot op heden naar zijn postkantoor om zegels te kopen. Die zegeltjes moesten dan op het formulier gekleefd en teruggestuurd naar de politie.

Vanaf 31 maart, wanneer ook de nieuwe verkeerswet van kracht wordt, worden de boetezegels vervangen door een betaling via overschrijving.

'Een objectieve meting leert ons dat de vervanging van de boetezegels door de betaling via overschrijving een totale lastenverlaging van 28,2 miljoen euro met zich meebrengt', aldus Van Quickenborne.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud