Brandverzekering wordt uitgebreid met verzekering tegen natuurrampen

(tijd) - Minister Van Economie Marc Verwilghen (VLD) heeft een akkoord bereikt met de verzekeringssector over een verzekering tegen natuurrampen. Volgens de minister zal hierdoor de premie van de brandverzekering gemiddeld met 3 à 4 euro stijgen.

Er wordt wel een verschil gemaakt met mensen die in een risicozone wonen. Zij zullen een hogere premie moeten betalen dan mensen die niet in risicozones wonen. De minister geeft een voorbeeld: "Wie op een appartement woont, heeft veel minder problemen met overstromingen, tenzij als er een ondergrondse garage is. De mensen met zo'n garage zullen dan waarschijnlijk tussen 1 en 2 euro meer moeten betalen."

Mensen die een nieuwbouw willen realiseren in een risicogebied zullen individueel met een verzekeraar moeten onderhandelen; ze weten immers op voorhand dat ze risico's nempen.

Vorig jaar was al een wet goedgekeurd, waardoor in de brandverzekering ook een verzekering tegen natuurrampen wordt opgenomen. Als het parlement zijn goedkeuring geeft, wordt de de regeling nu ook concreet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud