Advertentie

CBF waarschuwt voor 'International Investments Bankers' en 'Morgan Young'

De Commissie voor het Bank- en Financiewezen (CBF) waarschuwt voor de activiteiten van de vennootschappen International Investments Bankers en Morgan Young. De twee instellingen beschikken niet over de nodige vergunningen om zich tot spaarders te richten.

International Investments Bankers (ook gekend als 'Invesbankers') stelt zich voor als een kredietinstelling met vestiging in België. Maar de CBF wijst erop dat Invesbankers in België geen vergunning als kredietinstelling heeft.

Invesbankers beschikt niet over de nodige toelatingen om in of vanuit België bankdiensten aan te bieden of gebruik te maken van de term 'bank'. Volgens de CBF heeft Invesbankers trouwens geen effectieve zetel in België.

De andere vennootschap waarvoor de CBF waarchuwt, Morgan Young, probeert Belgische spaarders telefonisch aandelen te verkopen van een bedrijf dat 'Global Food Technologies' heet. Maar Morgan Young heeft niet de vereiste toelating om beleggingsdiensten aan te bieden aan Belgische beleggers. Voor het aandeel dat wordt aangeboden is er bovendien geen prospectus gepubliceerd in België.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Commissie voor Bank-en Financiewezen: www.cbf.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud