Citibank lanceert stookoliekrediet

(tijd) - Citibank België lanceert een krediet voor gezinnen en alleenstaanden die het moeilijk hebben hun stookoliefactuur te betalen. De bank biedt de mogelijkheid een lening op 12 maanden af te sluiten tegen een rente van 2,5 procent.

De klanten moeten hun stookoliefactuur als bewijs binnenbrengen, en kunnen maximaal 2.500 euro ontlenen. Ook de gebruikelijke papieren, zoals loonfiches om na te gaan of de klanten de lening kunnen terugbetalen, zijn noodzakelijk. De actie geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2005.

'De regering vroeg de Belgische Vereniging van Banken een inspanning te doen om de hoge stookoliefactuur voor de gezinnen beter betaalbaar te maken', zegt Lars Seynaeve, woordvoerder van Citibank. 'Wij zijn voorlopig de enige financiële instelling die op dat verzoek ingaat. Bovendien kregen we ook enkele vragen van klanten en organisaties om naar een oplossing voor de dure stookolieprijs uit te kijken. In een jaar is de stookolieprijs ruim een derde gestegen.'

Citigroup benadrukt dat de rente van 2,5 procent erg laag is. 'Het gemiddelde tarief voor consumentenkredieten bedraagt 11 procent', stelt Seynaeve. 'We verdienen met het krediet zo goed als niets. We zien het als een sociale verantwoordelijkheid. Bovendien kunnen we zo ons imago en ons merk ondersteunen. De actie loopt zolang de olieprijs hoog blijft, al hebben we geen plafonds vooropgesteld.'

Citibank rekende uit dat wie voor 2.000 euro stookolie bestelt, gedurende een jaar 168,90 euro per maand moet betalen. Dat is 2,33 euro per maand meer dan wie het bedrag direct neertelt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud