De grote technologiebedrijven genieten niettemin onze voorkeur.

De grote technologiebedrijven uit de Nasdaq100-index zijn duidelijk achtergebleven en ons inziens hebben deze een inhaalbeweging tegoed, meent Wall Street Invest

(Wall Street Invest) - De publicatie van de notulen bij de vorige Fed-vergadering stuurden de Amerikaanse beurzen uiteindelijk weer hoger. Voor de Dow Jones en de Nasdaq komen hiermee de jaartoppen opnieuw in zicht. De grote technologiebedrijven genieten niettemin onze voorkeur, zegt de strateeg van het nieuwsblad Wall Street Invest, Ignace Verdoodt.

Voor de vierde week op rij sloten de Amerikaanse beurzen de week hoger. Hiermee zijn de bredere indexen, de Dow en de S&P, nog maar zowat 2% verwijderd van de toppen bereikt in mei. De technologiegedreven Nasdaq daarentegen heeft nog bijna 10% te gaan.

Dankzij Fed-notulen

Dinsdagavond werden de notulen bij de Fed-vergadering van 8 augustus vrijgegeven. Na 17 renteverhogingen op rij besliste de Amerikaanse centrale bank op die dag de rente onveranderd te laten. Uit de notulen bleek dat de beslissing om een rentepauze in te lassen een dubbeltje op zijn kant was. Voor de Fed-bankiers was het duidelijk wikken en wegen tussen de aanhoudend hoge grondstoffenprijzen (dito inflatie) en de vrees voor een te sterke afkoeling van de economie. Uiteindelijk gokten de beleidslui erop dat de lagere groei zich in de komende kwartalen zal uiten in een lagere inflatie. Het was vooral die laatste boodschap die de beursindexen over de week hoger hielpen.

Beleggers leidden hier immers uit af dat de rente niet meer verder zal worden verhoogd. Ook de lagere olieprijs droeg zijn steentje bij.

Het eventueel uiteenspatten van de vastgoedzeepbel is nog steeds aktueel want naast de verkoop van nieuwe woningen viel ook de verkoop van bestaande woningen tegen. Dat de consument, al jaren de drijvende kracht achter de economische groei, wat zenuwachtig wordt, is dan ook niet zo verwonderlijk. Die ongerustheid uitte zich in een daling van het consumentenvertrouwen in augustus tot 99,6 tegenover nog 107 in juli en 103 verwacht.

Welke aandelen aankopen?

Dankzij de stijging over de voorbije week zijn de Dow Jones en de S&P500 wellicht goed op weg om in de volgende dagen of weken de vorige jaartoppen te testen. De voorkeur gaat dan echter vooral uit naar de grote technologiebedrijven uit de Nasdaq100-index, die duidelijk zijn achtergebleven en ons inziens een inhaalbeweging tegoed hebben, verklaart Ignace Verdoodt. 'Bij de biotechs verkiezen we de amerikaanse biotechgigant Amgen alsookTelik omwille van zijn uitgebreide pijplijn. Wat de technologiesector betreft, komen Cisco en Juniper, beide actief in het netwerkbeheer, in aanmerking. Een van onze favorieten uit de halfgeleiderssector is ondermeer Applied Materials. Hoewel we er in het verleden niet warm voor liepen, wordt een van de internetleader Google weer aantrekkelijk, rekening houdend met een verwachte groei van minstens 30%. Lees meer op www.belegger.bewww.belegger.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud