Dexia Bank verlaagt kasbonrente

(tijd) - Marktleider Dexia Bank en 'zusterbank' Bacob Bank verlagen op 8 mei de kasbonrente met 5 à 15 basispunten. De banken reageren daarmee op de lagere marktrente.

Een 1-jarige kasbon brengt vanaf 8 mei 3,20 procent bruto op in plaats van 3,25 procent. Voor kasbons met een looptijd van 2 jaar gaan er 10 basispunten af tot 3,75 procent. Een 3-jarige kasbon is voortaan goed voor een brutovergoeding van 4 procent in plaats van 4,15 procent voordien. De kasbonrente op 4 jaar daalt van 4,35 naar 4,20 procent. Op een 5-jarige kasbon daalt de brutovergoeding van 4,50 naar 4,35 procent. Het gaat telkens om brutovergoedingen omdat de belegger nog 15 procent roerende voorheffing moet betalen.

De verlaging volgt op een reeks tariefverhogingen op kasbons, die gegangmaakt werden door een hogere marktrente. Die reageerde de voorbije maanden op signalen over een economische heropleving in de VS.

Maar sinds kort begint de economische remonte te sputteren. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen daalt, de werkloosheid stijgt, en de activiteit in de dienstensector slabbakt. Daardoor daalt de marktrente opnieuw.

Het volledige artikel verscheen in De Financieel-Economische Tijd van 7 mei

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud