Dienstencheque kost gemiddeld minder dan 5 euro

(belga) - De dienstencheque kost gemiddeld minder dan 5 euro netto per uur.Dat heeft de federale minister van Financiën Didier Reynders bekendgemaakt op een persconferentie.

Aan de particulier wordt een belastingverlaging van 30 procent van de nominale waarde van de aangekochte dienstencheques voorgesteld. Dat gebeurt ongeacht het inkomensniveau, maar op voorwaarde dat de persoon in kwestie belastingen betalen.

Volgens de nieuwe regels mag je ten hoogste 500 cheques per jaar kopen, maar je moet wel een plafond van 2.200 euro respecteren. Als die grens wordt overschreden heb je geen korting meer. Gebruikers zullen ook op een belastingvermindering van maximaal 660 euro per jaar kunnen rekenen.

Een koppel dat gebruik maakt van een huishoudhulp gedurende twee halve dagen per week zal per uur 4,34 euro netto betalen, gaf Reynders als voorbeeld mee. Een alleenstaande die het toegelaten maximum van 500 cheques per jaar gebruikt zal 4,88 euro netto per uur betalen, rekening houdend met de beperkte reductie.

Voor de bewoners van bepaalde gemeenten kan de netto-kost zelfs lager dan 4 euro komen te liggen, door het effect van de belastingverlaging op de berekening van de opcentiemen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud