'Dow Jones staat op punt van uitbreken'

Technisch analist Edward Loef van Theodoor Gilissen voorziet op korte termijn een uitbraak in zowel de Dow Jones Industrial, de Nasdaq Composite als de S&P500.

(tijd) 'Met het slot van de Dow Jones Industrial van donderdag op 11.242,59 punten werden de hoogste slotnoteringen van de afgelopen maand verder verscherpt', zo stelt Loef. 'En dat is een subtiele hint voor een uitbraak.'

Hij wijst er wel op dat de hoogste intraday notering van 11.257,08, die op 6 juli werd neergezet, eerst moet worden gepasseerd om hogere koersniveaus op te kunnen zoeken.

De grafiek van de Nasdaq Composite is volgens Loef een uitstekend voorbeeld voor de Dow. 'Deze index sloot donderdag op 2.092,34 punten, fractioneel onder de weerstandgrens van 2.100 punten', aldus Loef.

'De positieve divergentie in de relatieve sterkte is een klassieke voorbode voor een op handen zijnde trendomslag. Het lijkt er nu sterk op dat een uitbraak naar boven ieder moment plaats kan vinden.'

Wie van deze aantaande trendbeweging wil profiteren moet volgens Loef long Nasdaq-turbo's of een Nasdaq-100 Index tracker kopen.

Wanneer de Amerikaanse aandelenindices inderdaad uitbreken, dan is de trend volgens Loef formeel weer opwaarts. 'Immers, in dat geval wordt na de dubbele bodem weer een hogere top gezet', aldus de analist.

Van een duurzame stijging weigert Loef vooralsnog echter te spreken en daarom adviseert hij een 'glijdende' stoploss om het rendementspotentieel optimaal te benutten en de neerwaartse risico's te begrenzen.

Foto: Bloomberg

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud