'Een op de drie Vlamingen heeft 50.000 euro in spaarpot'

Vlamingen blijken steeds beter te kunnen sparen. Vergeleken met een half jaar geleden klimt het aantal Vlamingen dat meer dan 50.000 euro in kas heeft van 32 naar 35 procent. Walen doen net het omgekeerde en zakken van 25 naar 2O procent.

(tijd/belga) De cijfers komen van een studie van het internationaal onderzoeksbureau Gfk, die Het Volk, Het Nieuwsblad en De Standaard donderdag hebben gepubliceerd. Het onderzoeksbureau peilt in opdracht van The Wall Street Journal twee keer per jaar naar het vermogen van Europeanen en Amerikanen.

De Vlamingen halen met 35 procent portefeuilles van 50.000 euro het hoogste peil sinds GfK in 1999 met zijn enquêtes begon. Uit de studie blijkt nog dat er nu bijna tweemaal meer Vlamingen dan Walen zijn met een portefeuille van die omvang. Het aantal Vlamingen steeg in een half jaar van 32 naar 35 procent, de Walen zakten van 25 naar 20 procent.

In Europa behoort de Vlaming duidelijk tot de besten van de klas. Duitsland en Spanje staan met respectievelijk 5 en 6 procent helemaal achteraan. Dat de Vlaming vasthoudt aan zijn ijverig spaargedrag is zo goed als zeker, want een op de vier verwacht de volgende maanden nog meer te kunnen sparen.

Voorts blijkt uit de enquëte dat Vlamingen opmerkelijk veel in aandelen beleggen. Eén op de drie vertrouwt zijn geld aan de beurs toe. Daarmee deelt Vlaanderen met Groot-Brittannië de tweede plaats in Europa na koploper Zweden. Daar belegt 50 procent van de gezinnen in aandelen.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud