Insideraankopen in VS op hoogste peil in twaalf jaar

In de VS is de aankoop van aandelen van financiële instellingen door de eigen topkaders sinds oktober 1995 niet meer zo hoog geweest.

(bloomberg/tijd) - De bankensubindex van de Amerikaanse S&P500 tuimelde midden augustus tot het laagste peil in 13 maanden door de crisis met de rommelobligaties (subprimes). Insiders maakten van die afstraffing gebruik om deze maand voor 26,9 miljoen dollar (19,7 miljoen euro) aandelen van de eigen financiële instelling te kopen.

'Dat is het beste bewijs dat de mensen die het bedrijf leiden, vertrouwen hebben in de onderneming en erin investeren. Het is het bewijs dat sommige financiële instellingen ondergewaardeerd zijn', reageert bankier Kevin Cronin.

Op de Brusselse beurs kochten insiders sinds 1 augustus 48.450 aandelen KBC en verkochten zij er amper 1.322. Dat leert de website van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Behalve de uitoefening van 400 opties waren er in juli geen insidertransacties in KBC. In aandelen van Dexia of Fortis waren er tijdens de eerste vier weken van augustus er geen insidertransacties

Tussen 1 en 24 augustus vonden in alle Brusselse aandelen 105 insidertransacties plaats, tegen 104 in dezelfde periode van juli.

CP

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud